Articolul 1 - SCOP

Termenii si conditiile generale de vanzare (in cele ce urmeaza TCGV) se vor aplica tuturor vanzarilor de  produse de catre S.C. BEMARKT ON S.R.L. In acest TCGV, urmatorii termeni vor insemna:

• "Cumparator": persoana, firma, companie sau alta entitate juridica care emite o Comanda.
• "Vanzator": societatea comerciala BEMARKT ON S.R.L.
• "Produs": orice articol pus la dispozitia Cumparatorului de catre Vanzator.
• "Comanda": un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Produsele si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Produse si sa faca plata acestora.
• "Contract": o Comanda confirmata de catre Vanzator.
• "Specificatii": toate specificatiile si/sau descrierile Produselor asa cum sunt precizate in Comanda.

Articolul 2 - DOCUMENTE CONTRACTUALE SI PRETURI

Prin lansarea unei Comenzi pe site-ul https://bemarkt.ro/ Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile. Comanda minima este de 50 lei si ea va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

1) Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice;
2) Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul);
3) TCGV .

Daca Vanzatorul confirma Comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea Comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator. Vanzatorul nu considera in niciun moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

Toate preturile aferente produselor prezentate pe website sunt exprimate in lei si includ TVA.
Pretul poate fi modificat de catre Elbi Electric, in orice moment fara preaviz.
BEMARKT ON atentioneaza asupra faptului ca exista cazuri cand, ca urmare a unor disfunctionalitati ale Website-ului sau erori, pretul afisat pe website poate sa nu fie cel real (pret derizoriu) si imaginile produselor pot fi eronate sau cu mici diferente, acestea sunt cu caracter informativ.
In aceste cazuri, BEMARKT ON va informa Cumparatorul asupra pretului corect si Comanda poate fi anulata sau aprobata in functie de dorinta Cumparatorului.

Articolul 3 – MODALITATE DE A COMANDA

Vanzatorul pune la dispozitia Cumparatorului urmatoarele modalitati de a comanda produsele dorite:

Articolul 4 – MODALITATE DE PLATA

Pentru achitarea contravalorii Produselor Vanzatorul pune la dispozitia Cumparatorului urmatoarele modalitati de plata:

  • ramburs(plata se va efectua direct curierului care va aduce comanda la data si la ora stabilite);

Articolul 5 – MODALITATE DE TRANSPORT SI LIVRARE

Vanzatorul se obliga sa livreze Cumparatorului Produsele in termen de 24-48 ore de la data confirmarii Comenzii, pentru Produsele aflate in stocul curent. Acest termen este orientativ, el putand fi modificat din motive independente de vointa Vanzatorului. Daca unul ori mai multe dintre Produsele comandate nu se mai afla pe stoc, Cumparatorul va fi instiintat in acest sens, termenul de livrare pentru aceste Produse fiind de 10-21 zile lucratoare.  Produsele se livreaza in limita stocului disponibil.
Vanzatorul va preda pachetul care contine Produsele comandate de Cumparator agentului de la courier, moment in care Cumparatorul va fi instiintat printr-un email de statusul Comenzii sale(Expediata catre curier).

Pretul transportului este urmatorul:

- Colete cu greutatea pana in 4.99 kg, transport contra cost  20 lei;

-  Colete cu greutatea mai mare de 4.99 kg, transport contra cost 25 lei;

Cost suplimentar(plic, colet): - km suplimentar: - 0,80 lei / km in cazul expeditiilor efectuate in alte orase in afara celor cuprinse in lista oraselor in care courierul are colaboratori.

Curierii cu care lucram: NEMO COURIER

Preturile afisate contin TVA.

Articolul 6 – POLITICA DE RETURNARE

Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.U.G. 34/2014. Cumparatorul are dreptul sa notifice in scris vanzatorul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului.. Se recomanda utlizarea aceluiasi serviciu de transport utilizat pentru receptionarea produselor.

Pentru returnarea Produsului Cumparatorul trebuie sa notifice in scris acest lucru la adresa de email office[at]bemarkt.ro sau in formularul de RMA prezent in contul de Cumparator sau prin completarea cererii de retragere contract completarea lui nu este obligatorie, sau prin email, SMS si telefonic. In maxim 14 de zile calendaristice de la data returnarii Vanzatorul va inapoia contravaloarea produsului in contul Cumparatorului. Cheluielile de returnare si comisioanele bancare vor fi suportate de Cumparator daca se alege o alta modalitate de plata si livrare fata de cea initiala.

Prevederile OUG 34/2014 se aplica doar cumparatorului definit ca orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii asa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

De asemenea, Cumparatorul poate returna un Produs livrat gresit de catre Vanzator. Si in acest caz Cumparatorul trebuie sa notifice in scris acest lucru in termen de maxim 14 zile calendaristice de la data primirii coletului la adresa de email office[at]bemarkt.ro sau in formularul de RMA prezent in contul Cumparatorului.

In cazul in care Cumparatorul nu efectuat o comanda prin inregistrare si a folosit doar datele minime de plasare a unei comenzi, atunci poate folosi formularul de retragere anexat la acest articol in partea de jos a paginii.

In eventualitatea in care Produsul achizitionat este nefunctional sau prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit cu un produs functional, cu conditia notificarii in scris a Vanzatorului la adresa de email office[at]bemarkt.ro in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului. In situatia in care Produsul nu mai este disponibil fie se va inlocui cu un produs similar, la alegerea clientului, fie se va returna contravaloarea acestuia.

Nu se pot returna(vor fi refuzate de catre Vanzator) produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, etc.

Articolul 7 - Garantia produselor

Garantia oferita de Producator/importator se solutioneaza la sediile BEMARKT ON prezentate in pagina de contact, prin repararea, inlocuirea sau stornarea produsului defect. Plata transportului pentru produsele trimise (tur-retur) in vederea solutionarii garantiei revine in responsabilitatea cumparatorului si expedierea se va face prin intermediul curierului. Solutionarea garantiei se face in maxim 15 zile calendaristice.

Conditiile de garantie sunt in conformitate cu O.G. 21/1992, Legea 449/2003 si O.G. 174/2008.

La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect cu elementele de identificare intacte (numar serial), impreuna cu accesoriile aferente si copiile de pe factura fiscala

Articolul 8 – PROMOTII, DISCOUNTURI SI CONCURSURI

Vanzatorul  isi stabileste singur regulamentele promotiilor si a concursurilor pe care le organizeaza. Aceste regulamente sunt aduse la cunostinta eventualilor participanti numai prin intermediul site-ului propriu sau prin mesaje de posta electronica. De promotii beneficiaza doar acele Comenzi care respecta intocmai regulile afisate pe site. De asemenea promotiile se aplica doar Comenzilor care sunt inregistrate de catre companie in perioada de timp in care promotia este valida si numai in limita stocului disponibil. Vanzatorul nu garanteaza disponibilitatea Produselor pentru promotie si o poate intrerupe sau anula in orice moment fara nici o notificare prealabila.

Toate produsele se vand cu pretul promotional afisat pe magazinul online bemarkt.ro indiferent de cantitatea aleasa.

Alte promotii, care nu au o legatura cu pretul produsului si se refera la reduceri sau cadouri, se aplica atunci cand se posteaza o comanda de catre un utilizator al aplicatiei online.Cupoanele cadou se pot folosi doar prin intermediul aplicatiei online. Reducerile aferente cupoanelor cadou nu se vor aplica pentru produsele aflate deja la promotie sau care beneficieaza de alte promotii din cadrul aplicatiei online.Cand in decursul unei zile sau doua sunt efectuate mai multe comenzi de catre un singur utilizator, atunci comenzile se vor cumula si promotiile se vor aplica pe o singura comanda.

 

Articolul 9 - EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI

 Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Produsele care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului;
Informatiile prezentate pe site-ul Vanzatorului au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile Produselor pot fi incomplete insa Vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat.
Comunicarea cu magazinul - se poate face prin interactiunea cu acesta,  postarea opiniilor vizavi de Produse sau comunicarea prin adresele mentionate la rubrica "contact" respectiv "Comentarii". Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul, are libertatea de a gestiona informatiile primite, fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

Articolul 10 – TERMENE, PENALITATI

In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii.

In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea Produselor Comanda va fi anulata.

Articolul 11 - RISCURI SI RESPONSABILITATI

In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Produsele in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.
Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Produselor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
Vanzatorul va efectua livrarea Produselor pe teritoriul Romaniei.

Articolul 12 - TRANSFERUL PROPRIETATII

Proprietatea asupra Produselor va fi transferata in momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului). In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora. Vanzatorul nu poate fi facut responsabil de continutul coletelor expediate decat daca exista un document incheiat de catre Cumparator si reprezentantul curierului care a efectuat livrarea.

Articolul 13 - RASPUNDERE

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Produselor dupa livrare si in special pentru pierderea Produselor.

Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

Vanzatorul nu raspunde de eventualele defectiuni ale Produselor cumparate. Toata responsabilitatea acestor defectiuni si repararea lor revine in sarcina importatorului si service-ului autorizat. Toate Produsele sunt insotite de certificatul de garantie original emis de furnizorul nostru.

Articolul 14 - FORTA MAJORA

Niciuna din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

Articolul 15 - LEGEA APLICABILA - JURISDICTIA

Prezentul contract este supus legii romane. Orice litigii nascute din interpretarea si executarea acestui contract se vor solutiona pe cale amiabila, iar in cazul in care nu se ajunge la un acord pe aceasta cale se va apela la instantele judecatoresti competente de la sediu Vanzatorului.

Articolul 16 - PREVEDERI DIVERSE

Daca una sau mai multe prevederi ale prezentelor TCGV sunt in conflict cu oricare cerinta legal aplicabila, numite prevederi nu vor fi aplicate si partile se vor stradui impreuna sa convina asupra unor noi prevederi care sa respecte spiritul prevederilor initiale.

Partile din contract vor fi considerate contractanti independenti si niciuneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre partile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odata cu cumpararea si lansarea comenzii, Cumparatorul accepta fara obiectiuni conditiile si termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeasi cu un contract valabil incheiat.

Magazinul nostru respecta subpunctele din OUG  nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioni ştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Articolul 17 - COPYRIGHT


Continutul website-ului ce consta din: produse, poze, descrieri, imagini brand, si alte documente, sunt proprietatea furnizorilor si este protejat de Legea nr. 8/1996, cu modificarile si completarile ulterioare - privind dreptul de autor si drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 - privind marcile si indicatiile geografice si Legea nr. 129/1992, republicata - privind desenele si modelele industriale. Daca intampinati pe website-ul bemarkt.ro probleme sau incalcari ale dreptului de proprietate intelectuala, va rugam sa le sesizati la adresa office[at]bemarkt.ro

Accesul pe website si la continutul website-ului si utilizarea lor sunt permise pentru efectuarea comenzilor. Copierea, stocarea, modificarea ori transferarea cu orice titlu, in parte ori intreg a website-ului si/sau a continutului nu sunt permise fara acordul explicit, scris, al Furnizorului si sunt sanctionate potrivit legislatiei in vigoare.

Articolul 18 - SESIZARI SI RECLAMATII

Daca intampinati orice problema legata de o comanda sau aveti nevoie de alte informatii in urma efectuarii unei comenzi online, si persoana cu care discutati nu poate sa va rezolve prin email sau telefon, puteti solicita conciliere suplimentara la telefon: 0769 462 679 sau ne puteti scrie pe adresa office[at]bemarkt.ro.